Du er her: 
onsdag20nov2019

Kristendommen i musikken eller kristne træk i musikken

onsdag20nov2019 kl. 19:00 - 21:00

i Præstegårdslængen, Ved Gadekæret 2 C, 3540 Lynge. Foredrag ved Ove Krüger. Dirigent og pianist. I en årrække ansat ved Det Kgl. Teater. Senere i en årrække medvirket som dirigent og ass. kapelmester ved produktioner på de betydeligste operahuse i Italien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Sverige.

Vi vil aftenen igennem synge flere af vore salmer og sange, som fortæller os, at selv om de færreste har kendskab til musikteori eller noder, har vi stort set alle let ved at huske hundredevis af pragtfulde eksempler fra vor enestående sangskat.

Det er der en forklaring på, for netop i den kristne kulturkreds er universelle fysiske og psykologiske lovmæssigheder blevet opdaget og forstået som i ingen andre kulturer. Det vil blive forklaret, hvori disse lovmæssigheder består, så ingen kan være i tvivl om, hvorfor vi så let har bevaret hundredevis af salmer og sange i vor hukommelse.

I fællessang og i en række storslåede eksempler på klaver og på skærm vil vi desuden opleve de kristne træk hos nogle af de største mestre, som aldrig blev trætte af at understrege, at Kristendommens guddommelige udspring var den kilde, de øste af.