Præsentation

En Præsentation af Mads Jacob Iversen.

Hej alle sammen

Jeg er den nye præst, der skal vikariere for Marie Høgh. Det er samtidig mit første embede, og jeg glæder mig helt enormt meget. Både til at udøve præstegerningen, men også specifikt til at møde alle jer i sognet, som jeg er kaldet til. I første omgang skal jeg lige falde til, men jeg regner ikke med, at der vil gå for lang tid, inden jeg kan bidrage med egne og nye tiltag til den gamle præsterolle. Det handler jo om at forny og bevare, men om tiden er til begge dele i et vikariat, kan kun tiden vise. Jeg håber at kunne varetage embedet med samme værdighed som mine forgængere, samt at kunne indgå i det lokale liv i Lynge-Uggeløse, til trods for at jeg selv er bosat i Lyngby med min kæreste, Maja.

For mig er det vigtigt at kunne føle sig som en del af det samfund, man befinder sig i. Det være sig både lokalt, nationalt og videre ud i verden.  Selv har jeg allerede prøvet mig af på Lynge-Uggeløse Idrætsforenings oldboys-hold. Jeg synes, det er enormt sjovt at spille fodbold, men efter de noget mere rutinerede gutter har bevidnet mine evner og kondition på nærmeste hold, tvivler jeg på at blive ringet op i den nærmeste fremtid, hvad angår kamp. Derimod har jeg ikke svært ved at finde balancen på de skrå brædder. Jeg er enormt glad for teater. Jeg holder at skrive både drama såvel som revytekster, og jeg nyder ligeså at fremføre det. På længere sigt vil jeg da også bestræbe mig på at forene denne passion med kirken. Jeg ser for mig, hvordan ikke bare Biblens, men hele kirkehistoriens fortællinger kan fortolkes og genfortælles af enhver, der har nogle idéer eller blot en lyst at beskæftige sig med enten skuespil, skrivning eller både og. Men hver ting til sin tid. Skulle du dog allerede sidde inde med gode idéer til sådanne projekter, håber jeg at høre fra dig.

Forkyndelsen er vi præsters væsentligste opgave, men Folkekirken er, som jeg ser det, ”public service”. Vi skal i kirken kunne bidrage til en bred vifte af befolkningens ønsker. Alt fra kulturelle oplevelser til sjælesorg. I gode tider og i dårlige. I kirken skal vi kunne stå til rådighed for enhver, der ønsker trøst eller bare en samtale, når noget nager. På samme måde skal vi også have aktiviteter, der inden for kort afstand og tid kan samle bredt. Jeg glæder mig til at være engageret i begge dele. Og så glæder jeg mig over, at klokkerne lyder søndag efter søndag. Og at de, som indfinder sig i kirken til én eller flere gudstjenester, gør det af egen fri vilje og med et ønske om at være lige præcis dér. Det er ikke sikkert, at man tager til en dåb, bryllup eller begravelse for sin egen skyld, men at gøre noget for andre og andet end sig selv, er jo heldigvis også essensen af kristendommen.

Jeg indsættes søndag den 14. april kl. 10:30, hvor der også er dåb. Trods de uheldige konnotationer, kan man vidst sige, at jeg bliver kastet lige i ilden. Selvom kirken måske ikke er landets største, er alle velkomne. Ellers ses vi forhåbentlig bare en anden god gang!

Mange venlige hilsener

/Mads